ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μπω φυλακή ποτέ»: Η πρώτη ομιλία Τραμπ μετά τις κατηγορίες

«Δεν θα μπω φυλακή ποτέ»: Η πρώτη ομιλία Τραμπ μετά τις κατηγορίες
Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/George Walker IV)

Ο Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε χθες, Σάββατο 10/06 την πρώτη του δημόσια ομιλία στο Κολόμπους της Τζόρτζια μετά την ανακοίνωση των κατηγοριών τις οποίες αντιμετωπίζει αυτή την εβδομάδα.

Ο πρώην πρόεδρος ανέβηκε στη σκηνή στις κρατικές ρεπουμπλικανικές συνελεύσεις στη Τζόρτζια και τη Βόρεια Καρολίνα, όπου επιτέθηκε εναντίον του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του FBI και της κυβέρνησης Μπάιντεν, χαρακτήρισε το πρόσφατο κατηγορητήριο εναντίον του «παρωδία δικαιοσύνης» και επανέλαβε αβάσιμους συνωμοτικούς ισχυρισμούς ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε κρύψει μυστικά έγγραφα στη συνοικία Chinatown της Ουάσιγκτον.

«Πρέπει να αντισταθούμε στους… ριζοσπαστικούς αριστερούς Δημοκρατικούς, τους παράνομους κομματικούς εισαγγελείς τους… Κάθε φορά που πετάω πάνω από μια γαλάζια πολιτεία, λαμβάνω κλήτευση», είπε ο Τραμπ κατά την έναρξη της ομιλίας του, με την οποία προσπάθησε να γεφυρώσει τα νομικά του προβλήματα με προεκλογικές υποσχέσεις.

«Έπαιξα τα πάντα και δεν θα υποκύψω ποτέ. Δεν θα μπω φυλακή ποτέ. Δεν θα σταματήσω ποτέ να παλεύω για σας», πρόσθεσε, σύμφωνα με τη Guardian.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ομοσπονδιακών αξιωματούχων, λέγοντας: «Τώρα η μαρξιστική αριστερά χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά το ίδιο διεφθαρμένο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το ίδιο διεφθαρμένο FBI, και τον γενικό εισαγγελέα και τους τοπικούς εισαγγελείς για να παρέμβουν… Εξαπατούν εκ νέου. Είναι στραβοί, διεφθαρμένοι. Αυτοί οι εγκληματίες δεν μπορούν να ανταμειφθούν. Πρέπει να νικηθούν. Πρέπει να τους νικήσετε».

«Επειδή στο τέλος, δεν με κυνηγούν. Κυνηγούν εσάς και εγώ απλώς στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους», είπε.

Ο Τραμπ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι εργαλειοποίησε το υπουργείο Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζοντας το πρόσφατο κατηγορητήριο «γελοίο και αβάσιμο» και «από τις πιο φρικτές καταχρήσεις εξουσίας στην ιστορία της χώρας μας».

Συνέχισε προσθέτοντας ότι «το μόνο καλό με (το κατηγορητήριο) είναι ότι ανέβασε τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων».

Ο Τραμπ επανέλαβε τις αβάσιμες επιθέσεις του εναντίον της πρώην αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον, την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερεύνησε για αρκετά χρόνια για τη χρήση ιδιωτικού email προτού βρει «καμία πειστική απόδειξη … σκόπιμου κακού χειρισμού απόρρητων εγγράφων».

Επιτέθηκε επίσης στον Τζο Μπάιντεν για τα απόρρητα έγγραφα από την εποχή του ως αντιπροέδρου και γερουσιαστή που βρέθηκαν στο γραφείο του στην Ουάσιγκτον και στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ.

«Τίποτα δεν συνέβη με τον διεστραμμένο Τζο με όλα αυτά… Έχει τόσα πολλά απόρρητα έγγραφα… Αυτή είναι μια άρρωστη φωλιά ανθρώπων που πρέπει να καθαριστεί αμέσως», είπε ο Τραμπ καθώς το πλήθος στη Τζόρτζια επευφημούσε θερμά.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στον πρώην αντιπρόεδρό του και νυν αντίπαλό του για την προεδρία Μάικ Πενς, ο οποίος είχε επίσης διαβαθμισμένα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του στην Ιντιάνα.

«Κοίταξαν τον Μάικ Πενς. Είχε απόρρητα έγγραφα, κανένα πρόβλημα», είπε ο Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ