ΕΕ: Πακέτο 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία για το μεταναστευτικό
Πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/6) στην Τύνιδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφτηκε την Τυνησία μαζί με τους πρωθυπουργούς Ολλανδίας και Ιταλίας προκειμένου να διαπραγματευτούν ένα πακέτο πρωτοβουλιών που θα βοηθήσουν την μεσογειακή χώρα τόσο να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση που έχει περιέλθει, όσο και να συζητηθούν οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.
Η Τζόρτζια Μελόνι από την πλευρά της, καθώς και ο Μαρκ Ρούτε τόνισαν στη συνάντηση με τον Τυνήσιο πρόεδρο, Καΐς Σαγέντ, πως η χώρα του θα πρέπει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέο ναυάγιο μεταναστών στην Τυνησία: Εντοπίστηκαν 14 νεκροί στις ακτές
Φον ντερ Λάιεν για μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκή απάντηση σε μια κοινή πρόκληση
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Απριλίου
00:30
Σύγχυση και αντιδράσεις για την ειδική άδεια παραμονής Γερμανών πολιτών στο εξωτερικό
23:59
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Με κομμένη την ανάσα: Ο πλανήτης περιμένει την λήξη της προθεσμίας του Τραμπ στο Ιράν - Εκκλήσεις για παράταση
23:55
«Δεν μπορείς να σβήσεις έναν πολιτισμό», λέει ο Γάλλος ΥΠΕΞ για τις απειλές Τραμπ στο Ιράν
23:48