ΚΟΣΜΟΣ

«Πεινάω, η μαμά μου πέθανε»: Βίντεο από τη διάσωση των 4 παιδιών στη ζούγκλα του Αμαζονίου

«Πεινάω, η μαμά μου πέθανε»: Βίντεο από τη διάσωση των 4 παιδιών στη ζούγκλα του Αμαζονίου
(Colombia's Armed Force Press Office via AP)

Βίντεο από τη διάσωση των τεσσάρων παιδιών που περιπλανιούνταν μόνα στη ζούγκλα για σαράντα ημέρες, μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν, μετάδωσε η δημόσια τηλεόραση της Κολομβίας.

Στα συγκινητικά πλάνα, τραβηγμένα με κινητό τηλέφωνο, διακρίνονται τα παιδιά, βλοσυρά, με το μικρότερο –ενός έτους– στην αγκαλιά ενός από τους διασώστες. Και τα τέσσερα είναι τρομερά αδυνατισμένα.

Οι άνθρωποι που τα διέσωσαν, μέλη φρουράς αυτοχθόνων, τραγουδούν και καπνίζουν –το φυτό του καπνού είναι ιερό για τους ιθαγενείς–, ευχαριστώντας τα πνεύματα για την ευμένειά τους.

Προσκεκλημένη στο πλατό της RTVC, της δημόσιας τηλεόρασης, η ομάδα των αυτοχθόνων που βρήκε τα παιδιά αφηγήθηκε τι συνέβη τις πρώτες στιγμές της διάσωσης.

«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με τη μικρότερη στην αγκαλιά, έτρεξε προς εμένα. Μου είπε "πεινάω"», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο. Σηκώθηκε και μου είπε: "η μαμά μου πέθανε"», συνέχισε.

«Τους είπαμε πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», πρόσθεσε ο κ. Ορδόνιες Γκόμες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ