Μπάιντεν: «Παρίας» του πλανήτη ο Πούτιν - «Xάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία»
Ανανεώθηκε:
«Παρία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη (28/6) στον Λευκό Οίκο, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε πως είναι «ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο» στην Ουκρανία, ακόμη και αν είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στο κύρος του από την ανταρσία της Wagner.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ερωτηθείς από δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για το προγραμματισμένο του ταξίδι στο Σικάγο, εάν ο Πούτιν είναι πλέον αποδυναμωμένος, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά ξεκάθαρα χάνει τον πόλεμο».
Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι πλέον «ένας παρίας σε όλο τον πλανήτη» λέγοντας ότι «χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας του».
Σημειώνεται ότι, ο Λευκός Οίκος παραμένει προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του στον απόηχο της ανταρσίας που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββάτο (24/6) η ρωσική μισθοφορική οργάνωση κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανίδα πρέσβης στη Μόσχα: Η Ουάσινγκτον δεν είχε εμπλοκή στην ανταρσία της Wagner
Ο Πριγκόζιν, η κρίσιμη μηχανή ξεπλύματος και τα ανοιχτά θέματα του Πούτιν
Το πληγωμένο γόητρο του Πούτιν και οι «κίνδυνοι» για τον Πριγκόζιν και τη Wagner
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε σε ακτή της Σάμου - Αποβιβάστηκαν 40 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής
21:26
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου: «Το συντομότερο η β' φάση του σχεδίου για τη Γάζα»
21:17
Τραμπ: Θύμωσα πολύ όταν με ενημέρωσε ο Πούτιν για την επίθεση στην κατοικία του
21:07
Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο στη λογική «να μη σπάσει το μέτωπο»
20:55