ΚΟΣΜΟΣ

Γερασένκο: «Ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός;» - Η... επανεμφάνιση με ηχητικό μήνυμα

Γερασένκο: «Ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός;» - Η... επανεμφάνιση με ηχητικό μήνυμα
O αρχηγός της Wagner, Γιεβγένι Πριγκόζιν (Prigozhin Press Service via AP

Με ένα νέο ηχητικό μήνυμα επανεμφανίστηκε ο Γιεβγένι Πριγκόζιν , λίγες μέρες μετά την ανταρσία κατά της Μόσχας, όπως έκανε γνωστό ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανιας, Άντον Γερασένκο.

«Ο Πριγκόζιν ηχογράφησε ένα νέο ηχητικό μήνυμα», ανακοίνωσε στο twitter ο Γερασκένκο που αναρωτιέται αν αυτό, είναι μια ένδειξη ότι ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός.

«Σήμερα χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας παρά από ποτέ», αναφέρει στο μήνυμά του, ευχαριστώντας για εκείνη που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Άντον Γερασένκο, ο Πριγκόζιν είπε στο μήνυμά του ότι η «πορεία για δικαιοσύνη» είχε σκοπό να «πολεμήσει τους προδότες» και να «κινητοποιήσει την κοινωνία», ενώ υπόσχεται ότι «θα δείτε σύντομα τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο».

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει ότι ο Πριγκόζιν, «δεν διευκρίνισε ποιο μέτωπο ή τι είδους νίκες».

«Αυτό είναι μόνο για να δείξει ότι ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός; Ή να υπαινιχθεί ότι μπορεί να συνεχίσει;», αναρωτιέται ο Γερασένκο.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη 27 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. είχε ισχυριστεί ότι ο Γιεβγένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία. Μάλιστα ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι συμβούλεψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ πούτιν να μην σκοτώσουν το αφεντικό της Wagner για την ανταρσία του κατά της Μόσχας.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Τελευταία φορά ο Πριγκόζιν εθεάθη δημόσια να φεύγει από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, αφού απέσυρε τα στρατεύματά του, και από τότε υπάρχουν μόνο εικασίες για το πού βρίσκεται.

Ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κλήθηκε να διαφύγει στη Λευκορωσία ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της ομάδας του το Σάββατο (24/6).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ