ΚΟΣΜΟΣ

Σαλμάν Ρουσντί: «Βλέπω τρελά όνειρα για την επίθεση που δέχθηκα»

Σαλμάν Ρουσντί: «Βλέπω τρελά όνειρα για την επίθεση που δέχθηκα»
O Σαλμάν Ρουσντί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Andrew Matthews/Pool via AP

«Τρελά όνειρα» για την επίθεση που δέχθηκε πριν από ένα χρόνο ενώ ετοιμαζόταν να δώσει διάλεξη στην Νέα Υόρκη βλέπει ο γνωστός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί

Ο Ρουσντί δήλωσε στο BBC ότι είναι καλά από άποψη φυσικής κατάστασης σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίθεση με μαχαίρι που τον άφησε τυφλό από ένα μάτι λέγοντας ότι ακόμα επεξεργάζεται μέσα του την επίθεση. «Έχω έναν πολύ καλό θεραπευτή που έχει να κάνει πολύ δουλειά», είπε για να προσθέσει ότι «έχουμε τρελά όνειρα».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν έχει αποφασίσει για το αν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον δράστη στο δικαστήριο καθώς και αν θα εμφανιστεί ποτέ ξανά σε ανοικτή δημόσια εκδήλωση χωρίς προσκλήσεις.

Τον περασμένο Αύγουστο ο γεννημένος στην Ινδία βρετανοαμερικανός συγγραφέας έμεινε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στην Νέα Υόρκη.

Οι τραυματισμοί του ήταν τόσο σοβαροί που είχε πρόβλημα με το συκώτι, έχασε την όρασή του από το ένα μάτι και το ένα χέρι του έμεινε παράλυτο. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας τόνισε ακόμα: «Το ανθρώπινο σώμα έχει μια καταπληκτική ιδιότητα να αναγεννιέται. Και είμαι τυχερός που είμαι καλά».

Ο δράστης Χάντι Ματάρ έχει κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας. Έχει δηλώσει αθώος και κρατείται χωρίς να έχει οριστεί εγγύηση.

Ο Ρουσντί ανέφερε ότι η παρουσία του στη δίκη θα εξαρτηθεί από την δήλωση ενοχής ή όχι του του δράστη.

Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από το Ιράν τη δεκαετία του ‘80 για το βιβλίο του Σατανικοί Στίχοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ