ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες δεν βρήκαν ποιος έφερε την κοκαΐνη στο Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες δεν βρήκαν ποιος έφερε την κοκαΐνη στο Λευκό Οίκο
O Λευκός Οίκος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Manuel Balce Ceneta, File

Άκαρπες ήταν οι έρευνες των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ, για το σακουλάκι με την κοκαΐνη που βρέθηκε στο Λευκό Οίκο.

Σε δήλωσή της η Μυστική Υπηρεσία ανέφερε ότι έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και ότι έστειλε για ανάλυση το ναρκωτικό για να διαπιστωθεί ότι «δεν είναι επικίνδυνη ένωση». .

Στο κρίσιμο ερώτημα πώς βρέθηκε η κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο, η Μυστική Υπηρεσία παραδέχθηκε ότι, παρά την λεπτομερή έρευνα, δεν κατέληξε σε συμπέρασμα. Στον χώρο όπου βρέθηκε η ουσία είχαν πρόσβαση εκατοντάδες άτομα, αλλά το DNA που συνελέχθη δεν ήταν επαρκές για την έρευνα.

«Προς το παρόν, η έρευνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει κλείσει λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Guardian

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες ανέφερε στο CNNi ότι η βασική υπόθεση των ερευνητών είναι ότι την κοκαΐνη είχε αφήσει εκεί επισκέπτης, από τους οποίους ζητείται να αφήνουν τα τηλέφωνά τους σε ειδικό χώρο.

Την περασμένη εβδομάδα, η ανακάλυψη της κοκαΐνης, η οποία βρέθηκε σε χώρο εργασίας της Δυτικής Πτέρυγας προκάλεσε την εκκένωση του Λευκού Οίκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ