Ρωσία: Δυστύχημα με ένα νεκρό σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου
Ανανεώθηκε:
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στην περιοχή των Ουραλίων στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι υπεύθυνοι του Urals Electrochemical Combine, ενημερώνοντας πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στις εγκαταστάσεις και την περιοχή γύρω από την πόλη Νοβουράλσκ βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Το εργοστάσιο ανέφερε ότι σημειώθηκε «αποσυμπίεση» μιας φιάλης που περιείχε εξαφθοριούχο απεμπλουτισμένο ουράνιο, χωρίς να αναφέρει τι προκάλεσε αυτό το γεγονός.
Στον ιστότοπό του αναφέρει ότι εμπλουτίζει ουράνιο για χρήση σε πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και το εξαφθοριούχο ουράνιο είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται σε αυτή τη διαδικασία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πούτιν: «Θα κάνουμε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου αν το κρίνουμε απαραίτητο»
«Τερματισμό της ευρωπαϊκής εξάρτησης από το ρωσικό ουράνιο» ζητεί η Γερμανία
Βρέθηκε το ούρανιο που είχε χαθεί στη νότια Λιβύη - Λήξη συναγερμού
Σαουδική Αραβία: Σχεδιάζει εμπλουτισμό ουρανίου από δικές της πηγές
Στήριξη στην Ουκρανία και ενότητα μεταξύ Ευρώπης - ΗΠΑ ζητά ο Μακρόν
14:09
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00