ΚΟΣΜΟΣ

Κολομβία: Νεκροί χιμπατζήδες που δραπέτευσαν από ζωολογικό - Τους πυροβόλησαν αστυνομικοί

Κολομβία: Νεκροί χιμπατζήδες που δραπέτευσαν από ζωολογικό - Τους πυροβόλησαν αστυνομικοί
Χιμπατζήδες AP Photo/Jens Meyer

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ σε βάρος δύο χιμπατζήδων που είχαν δραπετεύσει από ζωολογικό κήπο της Περέιρα, στην κεντροδυτική Κολομβία, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσουν.

Ειδικότερα, τα δύο ζώα δραπέτευσαν το βράδυ της Κυριακής (24/7) από τον ζωολογικό κήπο Ουκουμάρι. Μετά από τρεις ώρες ερευνών, αστυνομικοί εντόπισαν τον Πάντσο – έναν αρσενικό χιμπατζή πάνω από 20 ετών, 2,5 χιλιόμετρα από τον ζωολογικό.

Η επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης στην Περέιρα, Αλεξάντρα Ντίας, ανέφερε ότι ο χιμπατζής είχε επιτεθεί νωρίτερα σε φύλακα του ζωολογικού κήπου, εξηγώντας πως λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς του δεν επιχειρήθηκε η νάρκωσή του και οι αστυνομικοί είχαν εντολή να ανοίξουν πυρ.

Ο δεύτερος, θηλυκός, χιμπατζής, η Τσίτα, σκοτώθηκε επίσης σε κοντινή απόσταση από τον ζωολογικό κήπο, σημείωσε η Ντίας χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατο των δύο χιμπατζήδων που επί σειρά ετών «είχαν κλέψει τις καρδιές όλων των επισκεπτών».

Φιλοζωικές οργανώσεις ζήτησαν από την εισαγγελία να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ