ΚΟΣΜΟΣ

Αθώος δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου

Αθώος δήλωσε ο Τραμπ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου
AP Photo/Alex Brandon

«Αθώος» και για τις τέσσερις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσινγκτον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 3/8, μετά από την επίσημη απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του σχετικά με «συνωμοσία προς ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020».

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ είναι οι εξής:

  • Συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών
  • Συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας
  • Παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης της επίσημης διαδικασίας
  • Συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων

Στην ερώτηση της δικαστού Moxila Upadhyaya τι έχει να απαντήσει στις κατηγορίες, ο Τραμπ δήλωσε «αθώος» και αποχώρησε.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος και να επανέλθει στην προεκλογική εκστρατεία, καθώς επιδιώκει να διεκδικήσει εκ νέου τον Λευκό Οίκο το 2024.

AP23215695979870.jpg
Ο Τραμπ έφθασε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Ουάσινγκτον και διέσχισε με αυτοκινητοπομπή τους δρόμους της πόλης / AP Photo/Alex Brandon

Αυτοκινητοπομπή

Ο Τραμπ έφθασε με ιδιωτικό αεροπλάνο στην Ουάσινγκτον και διέσχισε με αυτοκινητοπομπή τους δρόμους της πόλης, με τις κάμερες να καταγράφουν τη διαδρομή.

Ο Τραμπ που παραμένει ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα έναντι του άλλου υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ρον Ντε Σάντις.

Σύμφωνα μετο ΒΒC έκανε μία ανάρτηση στο Truth Social, από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο, βάλλοντας κατά του Τζο Μπάιντεν και αποκαλώντας το δικαστήριο της Ουάσινγκτον «άδικο χώρο» με «άδικο δικαστή».

Συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο / AP Photo/Alex Brandon

Είναι η τρίτη ποινική υπόθεση που κατατίθεται εναντίον του Τραμπ φέτος, αλλά η πρώτη που προσπαθεί να τον καταστήσει ποινικά υπεύθυνο για τις προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία τις εβδομάδες που μεσολάβησαν μεταξύ της ήττας του στις εκλογές και της επίθεσης στο Καπιτώλιο.

Στο ίδιο δικαστήριο έχουν κληθεί να λογοδοτήσουν πάνω από 1.000 υποστηρικτές του για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ