ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Αρκούδα το «έσκασε» από το κλουβί της μέσα στο αεροπλάνο

Ντουμπάι: Αρκούδα το «έσκασε» από το κλουβί της μέσα στο αεροπλάνο
Στιγμιότυπο από την προσπάθεια να τιθασεύσουν την αρκούδα Screen grab/Twitter

Ένας «μικρός πανικός» προκλήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όταν επιβάτες πληροφορήθηκαν πως αιτία των καθυστερήσεων που υπέστησαν στις πτήσεις τους, ήταν μία αρκούδα που ξέφυγε από το κλουβί της μέσα σε ιρακινό αεροπλάνο όπου μεταφερόταν.

Το αεροπλάνο της Iraqi Airways είχε προορισμό τη Βαγδάτη, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες καθυστέρησε κατά μία ώρα λόγω του περιστατικού.

Οι επιβάτες υποχρεώθηκαν σε αποβίβαση, ενώ η αρκούδα ναρκώθηκε και απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο.

Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ο κυβερνήτης του αεροσκάφους να ζητά συγγνώμη από τις επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης, εξαιτίας της απόδρασης της αρκούδας από το κλουβί της στο χώρο των αποσκευών.


H αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την απόδραση της αρκούδας, σημειώνοντας ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους συνεργάστηκε με τις Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έστειλαν ειδικούς για να τιθασεύσουν το ζώο.

Σύμφωνα με το Euronews, υποστήριξε ότι το αεροσκάφος μετέφερε την αρκούδα από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, κάτι που επιβεβαίωσε και αξιωματούχος του ιρακινού αερομεταφορέα, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ