Ουκρανία: Αναχαιτίστηκε επίθεση με drone στη Μόσχα σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Ανανεώθηκε:
Η Ρωσία απέτρεψε το πρωί της Δευτέρας (21/8) μία νέα ουκρανική επίθεση με drone στην περιοχή της Μόσχας, από την οποία δεν υπήρξαν θύματα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Συγκεκριμένα, περίπου στις 06:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μια απόπειρα του Κιέβου να εξαπολύσει «τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος απετράπη», επεσήμανε το υπουργείο στο Telegram.
Το drone εντοπίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή της Μόσχας και «εξουδετερώθηκε με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου», προτού «συντριβεί κοντά στο χωριό Ποκροφσκόγε, στην περιοχή Οντίντσοβο», νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας ανακοίνωσε προσωρινά περιορισμούς στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις, ενώ πολλές πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια.
Εξάλλου και το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο στη Μόσχα ανακοίνωσε περιορισμούς στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι επιθέσεις με drones στο εσωτερικό της Ρωσίας αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές τις περισσότερες φορές, έχοντας στόχο κυρίως τη Μόσχα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ζελένσκι: Ιστορική συμφωνία η αποστολή F-16 από Ολλανδία και Δανία στην Ουκρανία
Στην Ολλανδία ο Ζελένσκι για να ενισχύσει την αεράμυνα της χώρας του
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας παραίτησης - Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Λαζαρίδη
15:05
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτηση του Μακάριου Λαζαρίδη
14:56
Αλλάζουν στην ΕΕ οι κανονισμοί στα μεταλλαγμένα: «Καμπανάκι» περιβαλλοντικών οργανώσεων
14:45
Χειροπέδες σε γνωστό ράπερ για ναρκωτικά - Βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης στο ΙΧ του
14:35