Παρίσι: Και δεύτερος γάλλος στρατιωτικός νεκρός στο Ιράκ - Μήνυμα Μακρόν
Ανανεώθηκε:
Ένας γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε την Κυριακή 20/8, στο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Νικολά Λατούρτ, του δεύτερου γάλλου στρατιωτικού που σκοτώνεται στο Ιράκ σε διάστημα λίγων ημερών, μετά τον θάνατο του Μπατίστ Γκοσό σε τροχαίο την περασμένη Παρασκευή.
Ο αξιωματικός Λατούρτ τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια άσκησης με αντικείμενο την εκπαίδευση ιρακινών στρατιωτών, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του γαλλικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Διακομίστηκε επειγόντως σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Αρμπίλ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνού υπογραμμίζει σε ανάρτησή του ότι ο Λατούρτ συμμετείχε σε αποστολή για την εκπαίδευση ιρακινών στρατιωτών στον αγώνα «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Λατούρτ, του δεύτερου γάλλου στρατιωτικού που σκοτώνεται στο Ιράκ σε διάστημα λίγων ημερών, μετά τον θάνατο του Μπατίστ Γκοσό σε τροχαίο την περασμένη Παρασκευή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Σκοτώθηκε ο στρατηγός που «υπέγραψε» την αναγέννηση της Παναγίας των Παρισίων
Πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στο Ιράκ – Οργή για την καύση του Κορανίου
Ιράκ: Τρεις στρατιώτες νεκροί έπειτα από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους
Πότε «κλείνουν» τα προγράμματα «Ανακαίνιση Κατοικίας» - «Σπίτι μου ΙΙ»
06:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για μόνιμο διορισμό 5.486 εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
05:00
Επίδομα διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων: Μέχρι 500 ευρώ μηνιαίως - Οι διαδικασίες χορήγησης του
04:00
Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026 μέσω του myAGRO από την ΑΑΔΕ
03:00