ΚΟΣΜΟΣ

Πιγκουίνος «επιθεωρεί» τη φρουρά ζωολογικού κήπου στο Εδιμβούργο

Πιγκουίνος «επιθεωρεί» τη φρουρά ζωολογικού κήπου στο Εδιμβούργο
Ένας βασιλικός πιγκουίνος έλαβε τιμητική φρουρά καθώς προήχθη σε νέο βαθμό σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν 160 ένστολοι στρατιώτες. photo: Edinburgh Zoo

Ένας βασιλικός πιγκουίνος έλαβε τιμητική φρουρά καθώς προήχθη σε νέο βαθμό σε μια τελετή στην οποία συμμετείχαν 160 ένστολοι στρατιώτες. Ο Sir Nils Olav III, ο οποίος ζει στο Penguins Rock στο ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου, είναι η επίσημη μασκότ της Αυτού Μεγαλειότητας της Φρουράς του Βασιλιά της Νορβηγίας και δέχεται τελετουργικές επισκέψεις.

Το 1972, ένας βασιλικός πιγκουίνος στο ζωολογικό κήπο υιοθετήθηκε και πήρε το όνομά του από τον Ταγματάρχη Nils Egelien, ο οποίος τον οργάνωσε, και τον βασιλιά Olav της Νορβηγίας που βρισκόταν στο θρόνο εκείνη την εποχή. Έγινε παράδοση ότι η μπάντα της φρουράς του βασιλιά επισκέπτονταν τη μασκότ καθώς έπαιζαν στο Royal Edinburgh Military Tattoo.

Αυτόν τον μήνα, ο Sir Nils Olav προήχθη στον βαθμό του υποστράτηγου επειδή «έθεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους πιγκουίνους». Ο Sir Nils Olav έγινε δεκανέας το 1982. Λοχίας το 1987, λοχίας συντάγματος το 1993, αξιότιμος λοχίας λοχίας το 2001 και αρχιστράτηγος το 2005.

Έλαβε τον τίτλο του ιππότη το 2008 και έγινε ταξίαρχος το 2016 και επιθεώρησε επισκεπτόμενους στρατιώτες. Το πουλί έχει πλέον τον τίτλο του στρατηγού Sir Nils Olav III, Βαρώνου των Νήσων Bouvet και επίσημης μασκότ της Αυτού Μεγαλειότητας της Φρουράς του Βασιλιά της Νορβηγίας – που γιορτάστηκε με στρατιωτικό θέαμα.

Οι Νορβηγοί στρατιώτες στέλνουν ψάρια και χριστουγεννιάτικες κάρτες κάθε χρόνο και το επισκέπτονται όταν βρίσκονται στο Εδιμβούργο. Πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για την απονομή του νέου του τίτλου στον Sir Nils στο Penguins Rock, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 160 ένστολοι φρουροί που συμμετέχουν στο Royal Edinburgh Military Tattoo.

Ο λοχίας Fredrik Gresseth, από την ομάδα φρουρών του βασιλιά, είπε: «Ο Sir Nils Olav είναι η μασκότ της μεγαλειότητάς του, της φρουράς του βασιλιά και υιοθετήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συμμετοχής της μπάντας και της ομάδας ασκήσεων στο Royal Edinburgh Military Tattoo.

«Η παράδοση να στέλνουμε στον Nils Olav και την οικογένειά του ψάρια, χριστουγεννιάτικες κάρτες και να τον επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της μονάδας ήταν ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του τάγματος.

«Η προαγωγή του αυτόν τον Αύγουστο, για την καλή διαγωγή και το ότι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους πιγκουίνους στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου, αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του ως μασκότ. «Οι φύλακες της ομάδας ανυπομονούν για αυτή τη σπάνια περίπτωση να επιθεωρηθούν από τη δική τους μασκότ, ενώ η μπάντα θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα αντάξια ενός ιππότη βασιλιά πιγκουίνου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Ζωολογικής Εταιρείας της Σκωτίας, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε για άλλη μια φορά την ομάδα φρουρών του βασιλιά καθώς επιστρέφουν στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου για να απονείμουν αυτόν τον νέο τίτλο στον βασιλιά πιγκουίνο μας, Sir Nils Olav III.

«Είναι μια πολύ περήφανη στιγμή και αντιπροσωπεύει τη συνεχιζόμενη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας, της Σκωτίας και της Νορβηγίας». Ο Jason Barrett, επικεφαλής επιχειρησιακός αξιωματικός στο Royal Edinburgh Military Tattoo, είπε: «Οι βασιλιάδες φρουροί της Νορβηγίας της μεγαλειότητάς του φέρνουν μια πλούσια ιστορία, τιμή και παράδοση στο καστ μας και είναι αγαπημένοι θαυμαστές εδώ και χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ