ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Ταξιδεύοντας με το «Deer Train» προς το Πάρκο Ελαφιών της Νάρα

Ιαπωνία: Ταξιδεύοντας με το «Deer Train» προς το Πάρκο Ελαφιών της Νάρα
Youtube

Η Νάρα που πριν από 1.300 χρόνια ήταν η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, είναι γνωστή για τoυς πανέμορφους ναούς της, τα θεσπέσια πάρκα της και ειδικά για το Πάρκο Ελαφιών της Νάρα, όπου τα γλυκύτατα τετράποδα επιτρέπουν να τα χαϊδέψεις και να τα ταΐσεις. Όσες και όσοι επισκεφθούν τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και θελήσουν να βρεθούν στο Πάρκο Ελαφιών της Νάρα μπορούν να ταξιδέψουν εκεί με το τρένο «Deer Train».

Τα ιερά στη σιντοϊστική θρησκεία ελάφια περιπλανιούνται ελεύθερα και τα τελευταία χρόνια απέκτησαν τον χαρακτηρισμό «δόλια ελάφια» λόγω της ολοένα και πιο απαιτητικής συμπεριφοράς τους.

Το νέο «Deer Train» στο εσωτερικό του, είναι διακοσμημένο με καθίσματα με πουά που παραπέμπουν στο τρίχωμα των «δόλιων ελαφιών», αξιαγάπητες εικόνες ελαφιών, πάτωμα που μοιάζει καλυμμένο με χορτάρι.

Ακόμη και χειρολαβές σε σχήμα ελαφιού για να κρατιέται ο επιβαίνων στην περίπτωση που οι θέσεις είναι κατειλημμένες. Τα έργα τέχνης είναι δημιούργημα της Gemi, γνωστής εικονογράφου με βάση το Τόκιο η οποία μεγάλωσε στην περιοχή.

https://www.instagram.com/p/CvI3sGeMlNs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ειδικά σχεδιασμένο τρένο της Kintetsu Railways κάνει τη διαδρομή μεταξύ της Νάρα, η οποία απέχει 45 λεπτά από το Κιότο, και του σταθμού Sannomiya στο Κόμπε. Δεν είναι «deer trains» όλα τα τρένα που κάνουν τη διαδρομή οπότε πρέπει να είναι προσεκτικός ο ενδιαφερόμενος να ταξιδέψει προς τα ελαφάκια της Νάρα έχοντας μπει στην ανάλογη διάθεση κατά τη διάρκεια της μετάβασής του εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ