ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει στην εντατική ο Τούρκος μεγιστάνας - Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του

Παραμένει στην εντατική ο Τούρκος μεγιστάνας - Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του
O Τούρκος επιχειρηματίας Screen grab / ΥouTube

Σοβαρή αλλά βελτιούμενη παραμένει η κατάσταση του Τούρκου επιχειρηματία Αλί Σαμπαντζί ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης μετά από ατύχημα που είχε στη Λέρο στο οποίο τραυματίστηκε και η σύζυγός του Βουσλάτ, η οποία επίσης παρακολουθείται από τους γιατρούς.

Η θεραπεία του ζευγαριού συνεχίζεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Milliyet, προσθέτοντας πως ο Αλί Σαμπαντζί -του οποίου αφαιρέθηκε η σπλήνα και τοποθετήθηκε στεντ στην αορτή του- εξακολουθεί να είναι αναισθητοποιημένος, αλλά καλά στην υγεία του.

Σταδιακή είναι και η βελτίωση της υγείας της συζύγου του, παρά τα σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα δύο παιδιά τους, που ήταν μαζί τους, πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και δεν τραυματίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο υποβλήθηκαν σε πολύωρο χειρουργείο στη Λέρο με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τους κρατήσουν στη ζωή.

Στο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη τους επισκέφθηκε και ο τοπικός κυβερνήτης, Νταβούτ Γκιούλ που ανέφερε πως η οικογένεια πρέπει να προβεί σε «δήλωση για την κατάσταση της υγείας τους», ενώ πρόσθεσε και αυτός πως από όσα είναι γνωστά, τόσο ο επιχειρηματίας, όσο και η σύζυγός του «είναι καλά». «Από όσο γνωρίζουμε και βλέπουμε, είναι καλά. Δεν θα ήταν σκόπιμο για εμάς να προβούμε σε δήλωση. Τους επισκεφτήκαμε για ανθρωπιστικούς λόγους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Γκιουλέρ Σαμπαντζί, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας της οικογένειας, απάντησε «Δόξα τω Θεώ».

Στο σκάφος βρίσκονταν επίσης και δύο καλεσμένοι του ζευγαριού,το οποίο επισκέφθηκε τα ελληνικά νησιά για να γιορτάσει την επέτειό του, ένας Βρετανός και ένας Νοτιοαφρικανός.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό το σκάφος με σημαία Μάλτας, για άγνωστο λόγο, προσέκρουσε σε βράχο το βράδυ της Πέμπτης (24/8) σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών.

Στο σκάφος, επέβαιναν έξι άτομα, από τα οποία οι τέσσερις είναι τουρκικής καταγωγής (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας), δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν αυθημερόν εξιτήριο ενώ ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ