ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: Σάλος από τις δηλώσεις του συντρόφου της για τον ομαδικό βιασμό στο Παλέρμο

Μελόνι: Σάλος από τις δηλώσεις του συντρόφου της για τον ομαδικό βιασμό στο Παλέρμο
Η Τζόρτζια Μελόνι συνοδέυεται συχνά από τον σύντροφό της Αντρέα Τζαμπρούνο, όπως στη φωτογραφία που είναι μαζί σε επίσκεψη της ιταλίδας πρωθυπουργού στο Βατικανό AP Photo/Domenico Stinellis

Για ενοχοποίηση θύματος κατηγορεί η αντιπολίτευση τον σύντροφο της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, έπειτα από σχόλια που έκανε σχετικά με τον ομαδικό βιασμό στον Παλέρμο που έχει συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

 

Ο Αντρέα Τζαμπρούνο, ο οποίος παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή «Diario del giorno» (Καθημερινό ημερολόγιο) στον σταθμό Rete 4, σχολίασε την περασμένη Δευτέρα τον ομαδικό βιασμό μιας γυναίκας στην πρωτεύουσα της Σικελίας: «Αν πας να χορέψεις, έχεις κάθε δικαίωμα να μεθύσεις - δεν πρέπει να υπάρχει παρεξήγηση και κανενός είδους πρόβλημα- αλλά αν αποφύγεις να μεθύσεις και έτσι δεν χάσεις τις αισθήσεις σου, μπορεί επίσης να αποφύγεις κάποια προβλήματα και να βρεθείς αντιμέτωπη με κάποιο αρπακτικό λύκο».

Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τα σχόλια, τονίζοντας πως χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός από τα αγόρια και όχι απλά να μην «μην πίνουν τα κορίτσια»…

«Λέω στον Τζαμπρούνο ότι τα αγόρια πρέπει να εκπαιδεύονται για να δείχνουν σεβασμό, αντί τα κορίτσια να διδάσκονται να είναι προσεκτικά. Διδάξτε τους (στους άνδρες) την αξία της συναίνεσης, αντί στα κορίτσια να είναι προσεκτικά», δήλωσε η Σετσίλια Ντ΄Ελία, γερουσιαστής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζαμπρούνο, του οποίου η τηλεοπτική καριέρα έχει απογειωθεί από τότε που η Μελόνι έγινε επικεφαλής της δεξιάς κυβέρνησης τον περασμένο Οκτώβριο, απάντησε ότι τα σχόλιά του έχουν ληφθεί εκτός πλαισίου για να δημιουργήσουν μια «σουρεαλιστική» αντιπαράθεση.

«Δεν είπα ότι οι άνδρες είναι ελεύθεροι να βιάζουν γυναίκες που είναι μεθυσμένες», δήλωσε στην Corriere della Sera σε συνέντευξή του.

«Κάποιοι πολιτικοί διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις και θέλουν να με κρεμάσουν, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή είπα στους νέους να μην παίρνουν ναρκωτικά;», πρόσθεσε.

Η Μελόνι, η οποία έχει μια μικρή κόρη με τον Τζαμπρούνο, δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχόλιά του Τζιαμπρούνο προκαλούν αντιδράσεις. Τον Ιούλιο, είπε στον γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ «να μείνετε στο σπίτι, μείνετε στον Μέλανα Δρυμό», όταν εκείνος αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του τουρισμού στη νότια Ευρώπη λόγω των έντονων κυμάτων καύσωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ