ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η απογοήτευση του Κάρολου στη γέννηση του Χάρι - Νέο ηχητικό με τη φωνή της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η απογοήτευση του Κάρολου στη γέννηση του Χάρι - Νέο ηχητικό με τη φωνή της
Η πριγκίπισσα Νταιάνα με τον βασιλιά Κάρολο AP Photo, File

Την απογήτευση του Καρόλου όταν γεννήθηκε ο Χάρι περιγράφει η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε νέες ηχογραφήσεις προς τον βιογράφο της Άντριου Μόρτον που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η αείμνηστη πριγκίπισσα ηχογράφησε μια σειρά από κασέτες τη δεκαετία του 1990 και αυτές παραδόθηκαν κρυφά στον συγγραφέα Άντριου Μόρτον πριν από το θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα το 1997.

Στις νέες ηχογραφήσεις η Νταϊάνα περιγράφει πώς ο βασιλιάς Κάρολος απογοητεύτηκε που θα αποκτούσε αγόρι και όχι κορίτσι, όταν γεννήθηκε ο πρίγκιπας Χάρι.

Αποσπάσματα των ηχογραφήσεων θα ακουστούν σε ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο με τίτλο «Diana: The Rest of Her Story».

Η Νταϊάνα υποστηρίζει ότι ο Κάρολος είπε στη θετή μητέρα της Ρέιν Σπένσερ στη βάφτιση του πρίγκιπα Χάρι το 1984: «Ξέρεις ότι ήμασταν τόσο απογοητευμένοι, νομίζαμε ότι θα ήταν κορίτσι».

Η κόμισσα Σπένσερ του απάντησε αυστηρά: «Πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι τυχερός που έχεις παιδί», προσθέτει η Νταϊάνα.

Στις ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, η Νταϊάνα μιλά επίσης για την ταραγμένη σχέση που είχε με τη θετή μητέρα της.

«Σε μισώ τόσο πολύ. Αν ήξερες πόσο σε μισούσαμε όλοι για αυτό που έκανες. Κατέστρεψες το σπίτι. Ξόδεψες τα λεφτά του μπαμπά», τις είπε όπως αναφέρει στις ηχογραφήσεις για να πάρει την απάντηση: «δεν έχεις ιδέα πόσο πόνο υπέφερε η μητέρα σου στον πατέρα σου».

Η αείμνηστη πριγκίπισσα της απάντησε: «Πόνος, Ρέιν; Αυτή είναι μια λέξη που δεν ξέρεις καν πώς να σχετιστείς. Στη δουλειά μου και στο ρόλο μου, βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν όπως δεν έχεις ξαναδεί. Και αυτό το λες πόνο; Είπα, έχεις πολλά να μάθεις», αναφέρει στις ηχογραφήσεις.

Ο βιογράφος της Άντριου Μόρτον είπε στην εκπομπή Good Morning America του ABC ότι υπάρχει μια πραγματική «αυστηρότητα» στο να ακούς τη φωνή της και τις απόψεις της από πρώτο χέρι για τη μοναρχία.

«Ποτέ δεν σκέφτηκε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι η Καμίλα θα γινόταν βασίλισσα», είπε επίσης ο Μόρτον.

Οι ηχογραφήσεις είναι συνολικά επτά ώρες και όταν ο Μόρτον ρωτήθηκε, αρνήθηκε να πει αν θα θα δοθούν στη δημοσιότητα. «Υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ