ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εξιτήριο πήρε ο μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί που τραυματίστηκε στη Λέρο

Τουρκία: Εξιτήριο πήρε ο μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί που τραυματίστηκε στη Λέρο
Ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί X (πρώην twitter)

Εξιτήριο από το Αμερικανικό Νοσοκομείο πήρε ο Τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπαντζί, ο οποίος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε ατύχημα με το σκάφος του στη Λέρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο επιχειρηματίας θα συνεχίσει τη θεραπεία στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλί Σαμπαντζί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπαντζί γιόρταζαν την επέτειο του γάμου τους, όταν το βράδυ της Πέμπτης (24/8) το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στα βράχια.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το σκάφος με σημαία Μάλτας προσέκρουσε σε βράχο σε θαλάσσια περιοχή των Λειψών. Στο σκάφος, επέβαιναν συνολικά έξι άτομα, ανάμεσά τους τα δυο παιδιά του ζευγαριού, τα οποία λίγο πριν από την πρόσκρουση έπεσαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέρου για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Τέσσερις εξ αυτών πήραν αυθημερόν εξιτήριο, ενώ ο Αλί Σαμπαντζί και η σύζυγός του διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο στην Τουρκία, καθώς βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση. Είχε προηγηθεί πολύωρο χειρουργείο με τους γιατρούς της Λέρου να προσπαθούν να τους κρατήσουν και τους δύο στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον επιχειρηματία έγινε επέμβαση για αφαίρεση σπλήνας και τραχειοτομή ενώ είχε πολλαπλά κατάγματα και αιμόπτυση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ