ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Παραμένει εξαφανισμένος ο 2χρονος Εμίλ - «Εφόσον δεν βρέθηκε στην πόλη, τον έχουν πάρει»

Γαλλία: Παραμένει εξαφανισμένος ο 2χρονος Εμίλ - «Εφόσον δεν βρέθηκε στην πόλη, τον έχουν πάρει»
Γάλλοι αστυνομικοί AP Photo/Alexander Turnbull

Νέα έρευνα ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 2χρονου Εμίλ στη Γαλλία πριν δύο μήνες, καθώς οι μέχρι τώρα έρευνες ήταν άκαρπες.

Η αστυνομία μάλιστα, ψάχνει στοιχεία σκάβοντας κάτω από μια μεγάλη τσιμεντένια πλάκα στο σπίτι ενός γείτονα, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας, όπως αναφέρει το BFM DICI.

Ο Εμίλ Σολέιγ, του οποίου οι γονείς ζουν στη Μασσαλία, εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου από το Haut-Vernet, έναν οικισμό νότια της Γκρενόμπλ όπου διέμενε με τον παππού και τη γιαγιά του.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετείχαν 800 αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές, ελικόπτερα, drones με θερμική κάμερα και σκυλιά ανίχνευσης προκειμένου να βρεθεί το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέστρεψαν μια πλάκα, η οποία πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από κατασκευαστική εταιρεία αυτό το καλοκαίρι.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λίγο μετά την εξαφάνιση του Εμίλ, μια συσκευή σόναρ εντόπισε μια ανωμαλία στην πλάκα. Έκτοτε έγιναν έρευνες στην περιοχή, με τον δήμαρχο του Vernet να λέει στο BFMTV ότι ήταν ένας «απλός έλεγχος» από την αστυνομία.

Τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος Francois Balique υπέθεσε ότι ο Emile πρέπει να είχε μετακινηθεί από το χωριό από έναν ή περισσότερους ενήλικες.

Όπως είπε στο CNews: «Εφόσον δεν βρήκαμε τον Εμίλ στην πόλη, σημαίνει ότι τον έχουν πάρει από αυτή. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς. Αυτός θα μπορούσε να μεταφερθεί μόνο από ενήλικες, από έναν ή περισσότερους ενήλικες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ