ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πτώση αεροσκάφους του ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι

Ιταλία: Πτώση αεροσκάφους του ακροβατικού σμήνους Frecce Tricolori - Νεκρό ένα 5χρονο κοριτσάκι
AP Photo/Gregorio Borgia

Σε τραγωδία κατέληξαν οι ακροβατικές ασκήσεις του σμήνους Frecce Tricolori της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας, καθώς αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 16/9, λίγο έξω από το Τορίνο, ένα αεροσκάφος τύπου MB-339  έφυγε από τον σχηματισμό και κατέπεσε, προκαλώντας τον θάνατο ενός κοριτσιού πέντε ετών και εκτεταμένα εγκαύματα στο αδελφάκι του, εννέα ετών. 

Οι γονείς τους έχουν, επίσης, τραυματισθεί.

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται η στιγμή της συντριβής του αεροσκάφους MB-339, το οποίο τυλίγεται στις φλόγες.

Ο πιλότος φαίνεται ότι εκτοξεύεται από το αεροσκάφος και ανοίγει αλεξίπτωτο, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φλεγόμενο κομμάτι του αεροσκάφους έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο με το οποίο ταξίδευε η άτυχη οικογένεια.

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα λίγα λεπτά πριν από προγραμματισμένη επίδειξη του ακροβατικού σμήνους, καθώς τα αεροσκάφη πλησίαζαν στην περιοχή του Βερτσέλι.

Το σμήνος της ιταλικής ΠΑ έκανε πρόβα για την επέτειο της 17ης Σεπτεμβρίου για τα 100 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ