ΚΟΣΜΟΣ

Χάντερ Μπάιντεν: Μήνυσε την αμερικανική εφορία για παράνομη δημοσιοποίηση στοιχείων

Χάντερ Μπάιντεν: Μήνυσε την αμερικανική εφορία για παράνομη δημοσιοποίηση στοιχείων
O Χάντερ Μπάιντεν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Julio Cortez

Μήνυση κατά της αμερικανικής εφορίας (IRS) κατέθεσε ο Χάντερ Μπάιντεν γιος του προέδρου των ΗΠΑ.

Στη μήνυσή του ο γιος του Τζο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία παραβίασε τα δικαιώματά του στην ιδιωτική ζωή, καθώς ερευνούσε τις φορολογικές του υποθέσεις.

Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Χάντερ βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών να παραπέμψουν τον πατέρα του, Τζο Μπάιντεν, για διαφθορά. Με δεδομένο ότι οι Δημοκρατικοί επικρατούν στη Γερουσία, η απόπειρα των Ρεπουμπλικανών δεν έχει κάποια τύχη, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν και σοβαρά στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες, αναφέρει ο Guardian.

Όπως υποστηρίζει, πράκτορες-πληροφοριοδότες του IRS αποκάλυψαν πληροφορίες σχετικά με τις φορολογικές υποθέσεις ενός πολίτη που θα έπρεπε να παραμείνουν ιδιωτικές.

Ο υιός Μπάιντεν μάλιστα ζητά αποζημίωση 1.000 δολαρίων «για κάθε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των στοιχείων της φορολογικής μου κατάστασης», καθώς και έξοδα και αμοιβή δικηγόρου.

«Η αγωγή αφορά την απόφαση των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων, των εκπροσώπων τους και άλλων να αγνοήσουν τις υποχρεώσεις τους και επανειλημμένα και σκόπιμα να αποκαλύψουν και να διαδώσουν δημοσίως τις προστατευόμενες φορολογικές δηλώσεις του κ. Μπάιντεν εκτός των εξαιρέσεων για αποκαλύψεις του νόμου», αναφέρει η αγωγή.

Ο Χάντερ Μπάιντεν αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες σχετικά με τις φορολογικές του υποθέσεις και την αγορά ενός όπλου που πραγματοποίησε αποκρύπτοντας από τις αρμόδιες αρχές τον εθισμό του σε ουσίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ