Μπάιντεν: «Ακραίοι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να προκαλέσουν δημοσιονομική παράλυση»
Ανανεώθηκε:
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατήγγειλε χθες Σάββατο την προσπάθεια «μιας μικρής ομάδας ακραίων Ρεπουμπλικάνων» να προκαλέσει δημοσιονομική παράλυση, το πολυσυζητημένο «shutdown», την επόμενη εβδομάδα.
Μιλώντας σε δείπνο στο Κογκρέσο, ο Μπάιντεν είπε ότι συμφώνησε με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Κέβιν Μακάρθι, σχετικά με το ύψος των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ωστόσο, «μια μικρή ομάδα ακραίων Ρεπουμπλικάνων δεν θέλει να σεβαστεί τη συμφωνία και όλοι στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να πληρώσουν το τίμημα», υπογράμμισε.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι μοιρασμένο, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν τη Γερουσία και τους Ρεπουμπλικάνους να ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αποτρέψει τη δημοσιονομική παράλυση, εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ής Σεπτεμβρίου. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπη με ανάλογο κίνδυνο.
Μόλις τον Ιούνιο αποφεύχθηκε ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν και την αμερικανική δεξιά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πώς η υπόθεση Μενέντεζ βάζει σε περιπέτειες και τον Μπάιντεν
ΗΠΑ: Θα στείλουν τελικά στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS
Βουλή: «Όχι» στην άρση ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα - «Ναι» για τον Δ. Μάντζο
17:43
Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων Ρωσίας - ΗΠΑ - Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι
17:34
«Ζόμπι» θραύσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να σκοτώνουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας
17:26
Κολομβία και ΗΠΑ καλούν τη Βενεζουέλα σε κοινή επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών
17:17