Ιράν: Εξουδετερώθηκαν 30 βόμβες - Συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος
Οι αρχές του Ιράν υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 30 βόμβες οι οποίες επρόκειτο να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim, επικαλούμενο το υπουργείο Πληροφοριών.
«Ορισμένοι (από τους συλληφθέντες) είναι μέλη του Ισλαμικού Κράτους και οι δράστες συνδέονται με ομάδες Τακφίρι στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιρακινό Κουρδιστάν» ανέφερε το υπουργείο σε αυτήν την ανακοίνωσή του.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στο Ιράν, όπως τη διπλή βομβιστική επίθεση του 2017 με στόχο το κοινοβούλιο και τον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.
Πιο πρόσφατα, τον περασμένο Οκτώβριο, το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα σιιτικό ιερό στην πόλη Σιράζ, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.
Βενεζουέλα: Χειροκροτήματα και συγκίνηση μετά από απεγκλωβισμό ανθρώπου από τα συντρίμμια
20:38
Συνομιλίες CENTCOM - Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στο Κατάρ ανακοίνωσε ο Βανς
20:30
ΗΠΑ: Ανοίγει ο δρόμος για τη μαζική απέλαση χιλιάδων μεταναστών υπό προσωρινή προστασία
20:27
Ανακαλύφθηκαν δύο εξωπλανήτες μεγάλοι σαν τον Δία και ελαφρύτεροι από μαλλί της γριάς
20:18