ΚΟΣΜΟΣ

Reuters: Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν 60.000 email από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Reuters: Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν 60.000 email από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Unsplash

Στο στόχαστρο Κινέζων χάκερ μπήκαν 10 λογαριασμοί του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αποτέλεσμα να υποκλαπούν πάνω από 60.000 email. 

Αυτό αποκάλυψε στο Reuters υπάλληλος της Γερουσίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, λέγοντας ότι οι χάκερ παραβίασαν την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft (MSFT.O).

Ο υπάλληλος, ο οποίος παρακολούθησε μια ενημέρωση από αξιωματούχους πληροφορικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εννέα από τους λογαριασμούς αφορούσαν υπαλλήλους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό και ένας εργαζομένου στην Ευρώπη.

Έγινε γνωστό ότι το άτομο που έκανε την αποκάλυψη εργάζεται για τον γερουσιαστή Έρικ Σμιτ.

«Πρέπει να σκληρύνουμε τις άμυνές μας ενάντια σε τέτοιου είδους κυβερνοεπιθέσεις και εισβολές», ανέφερε ο Σμιτ σε μια δήλωση που μοιράστηκε ο υπάλληλος με ηλεκτρονικό μήνυμα.

«Πρέπει να εξετάσουμε διεξοδικά την εξάρτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από έναν μόνο προμηθευτή ως πιθανό αδύναμο σημείο», είπε.

Σημειώνεται ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι και η Microsoft έκαναν γνωστό τον Ιούλιο ότι χάκερς που συνδέονται με το κινεζικό κράτος από τον Μάιο είχαν αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε περίπου 25 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Εμπορίου και Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η έκταση της παραβίασης παραμένει ασαφής.

Το νέο αυτό κρούσμα επανέφερε την προσοχή στον τεράστιο ρόλο της Microsoft στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής στην αμερικανική κυβέρνηση με κάποιους να προχωρούν σε διαμοίρισμα σε διάφορες εταιρείες του όγκου των εργασιών ώστε να καθίσταται δυσκολότερη μια κυβερνοεπίθεση.

Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ ότι η Κίνα βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση αποτελούν ένα πλήγμα στην ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ των χωρών, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ