ΚΟΣΜΟΣ

Η στιγμή του συγκλονιστικού τροχαίου στην Βενετία - Πώς έπεσε στο κενό

Η στιγμή του συγκλονιστικού τροχαίου στην Βενετία - Πώς έπεσε στο κενό
Από το σημείο του τροχαίου AP Photo/Antonio Calanni

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο το οποίο δείχνει την βουτιά θανάτου που έκανε στο λεωφορείο στη Βενετία

Είκοσι ένα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 15 τραυματίστηκαν με την κατάσταση πέντε εξ αυτών να θεωρείται σοβαρή.

Ανάμεσα στους νεκρούς από την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα κοντά στην Βενετία και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά είναι και δυο ανήλικα παιδιά.

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία.

Αν και τα αίτια της τραγωδίας είναι ακόμα υπό διερεύνηση τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος το σενάριο να υπήρξε κάποια αδιαθεσία που να τον οδήγησε σε «ακατανόητες» μανούβρες και εν τέλει κάτω από την γέφυρα όπως γράφει η Corriera della Sera.

«Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι τέτοιο», αναφέρει, εξηγώντας ότι περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν και από την καταγραφική κάμερα του λεωφορείου την οποία προσπαθούσαν να αποσπάσουν οι πυροσβέστες.

Επίσης δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρξε μηχανική βλάβη που να οδήγησε στην τραγωδία. Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό, είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς, τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες.

Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι να υπήρξε σύγκρουση με προορευόμενο αυτοκίνητο την ώρα που ιταλικά ΜΜΕ επικαλούμενα ειδικούς αναφέρουν ότι το κιγκλίδωμα της οδογέφυρας του Μέστρε, είναι υπερβολικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο. «Θυμίζει ένα απλό τοιχάκι», δήλωσε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας La Linea, στην οποία ανήκε το λεωφορείο.

Στην περιφέρεια της Βενετίας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ είναι πιθανό να κηρυχθεί και εθνικό πένθος από την κυβέρνηση της Ρώμης. «Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας αυτής. Πρώτα απ' όλα όμως είμαστε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ