ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 80χρονη ζούσε όλη της τη ζωή με μια βελόνα στον εγκέφαλο

Ρωσία: 80χρονη ζούσε όλη της τη ζωή με μια βελόνα στον εγκέφαλο
Αξονικός τομογράφος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/M. Spencer Green, File

Με μία βελόνα τριών εκατοστών στον εγκέφαλό της ζούσε μια ηλικιωμένη στη Ρωσία, κάτι που ανακαλύφθηκε όταν υπεβλήθη από τους γιατρούς σε αξονική τομογραφία.  

Οι γιατροί πιστεύουν ότι η 80η ήταν θύμα αποτυχημένης απόπειρας παιδοκτονίας από τους γονείς τους ενώ οι γιατροί δεν θέλησαν να απομακρύνουν την βελόνα φοβούμενοι ότι η κατάστασή της θα χειροτερέψει.

Σε ανακοίνωση την Τετάρτη (4/10) το τοπικό τμήμα υγείας της απομακρυσμένης περιοχής της Σαχαλίνης ανέφερε: «Τέτοιες περιπτώσεις δεν ήταν ασυνήθεις σε περιόδους πείνας. Οι γονείς πιθανότατα αποφάσισαν να «σκοτώσουν» το παιδί τους την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ζούσε με μια βελόνα τριών εκατοστών από την ημέρα που γεννήθηκε. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν συχνά για να κρύψουν εγκληματική ενέργεια.

Οι ελλείψεις τροφίμων ήταν διαδεδομένες σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του πολέμου και πολλοί άνθρωποι ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας.

Η βελόνα διαπέρασε τον αριστερό βρεγματικό λοβό της, αλλά δεν είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα - η κοπέλα επέζησε», αναφέρει το τοπικό τμήμα υγείας, προσθέτοντας ότι η ασθενής δεν παραπονέθηκε ποτέ για πονοκεφάλους λόγω του τραυματισμού και δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο.

«Η κατάστασή της παρακολουθείται από τον θεράποντα ιατρό», καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ