Μελόνι για Μεσανατολικό: «Μια επέκταση της σύγκρουσης θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες»
Ανανεώθηκε:
Άμεση αποκλιμάκωση ζήτησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε νωρίτερα με τον Λιβανέζο ομόλογό της, Νατζίμπ Μικάτι.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι επανέλαβε την βούληση της Ιταλίας να συνεχίσει να συμβάλλει στην σταθερότητα και στην ασφάλεια του Λιβάνου, σε αυτή την κρίσιμη φάση.
Παράλληλα, έγινε αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και η Ιταλίδα πρωθυπουργός «εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί γρήγορη αποκλιμάκωση και να αποφευχθεί επέκταση της σύγκρουσης, η οποία θα είχε ανυπολόγιστες, αρνητικές συνέπειες, για όλη την περιοχή».
Κατά την συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, τέλος, συζητήθηκε η μεταναστευτική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το θέμα των Σύρων προσφύγων στον Λίβανο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα - «Παράθυρο» διαλόγου από τη Χαμάς
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (30 Μαρτίου)
06:30
Έως και 50% περισσότερα νοικοκυριά στα προγράμματα «Εξοικονομώ - Αλλάζω Συσκευή»
06:00
Πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Κοινωφελής εργασία για όσους βανδαλίζουν
05:00
Επιδότηση μετακινήσεων από και προς τα νησιά - Σύντομα ο νέος κύκλος αιτήσεων
04:00