ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα εισβάλουμε στη Γάζα»

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα εισβάλουμε στη Γάζα»
AP Photo/Susan Walsh, File

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Nετανιάχου τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.

«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα, προσθέτει η ιστοσελίδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να απαντήσει με βία προκειμένου «να αποκατασταθεί η τάξη».

Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδοτεί ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».

Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν προσπάθησε να πιέσει τον ομολογό του ή να τον πείσει να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση, την ώρα που ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο.

LIVEBLOG Πώς καλύπτει το CNN Greece τον πόλεμο στο Ισραήλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ