Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Θα εισβάλουμε στη Γάζα»
Ανανεώθηκε:
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Nετανιάχου τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση στη Γάζα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η αμερικανική ιστοσελίδα Axios.
«Πρέπει να μπούμε μέσα» φέρεται να είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με ισραηλινές και αμερικανικές πηγές που ενημερώθηκαν για το τηλεφώνημα, προσθέτει η ιστοσελίδα.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νετανιάχου είπε στον Μπάιντεν ότι το Ισραήλ δεν είχε άλλη επιλογή από το να απαντήσει με βία προκειμένου «να αποκατασταθεί η τάξη».
Το μήνυμα του Νετανιάχου, ουσιαστικά, σηματοδοτεί ποια θα είναι η απάντηση της χώρας του στην επίθεση της Χαμάς τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, σε αυτό που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει χαρακτηρίσει «μακρύ και δύσκολο πόλεμο».
Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν προσπάθησε να πιέσει τον ομολογό του ή να τον πείσει να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση, την ώρα που ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού αρνούνται να κάνουν κάποιο σχόλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Στιγμές τρόμου για ρεπόρτερ του CNNi από «βροχή» ρουκετών σε live μετάδοση
Μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα - «Παράθυρο» διαλόγου από τη Χαμάς
SPONSORED
Επίθεση με τρικάκια έξω από το σπίτι του υφ. Παιδείας Νίκου Παπαϊωάννου - «Δεν με εκφοβίζουν»
19:10
Ο πρόεδρος του Λιβάνου προειδοποιεί το Ιράν: «Η χώρα μας είναι δική μας», λέει στο CNNi
19:02
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση Φάμελλου - Η αναφορά στο κόμμα Τσίπρα
18:54
«Buster Keaton: The General» με τον Στάθη Άννινο - Η ταινία - σταθμός µε live μουσική από πιάνο
18:45