Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν - Κοέν για την κατάσταση στη Γάζα
Ανανεώθηκε:
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν για να τον ενημερώσει για την εξέλιξη του πολέμου στη Γάζα.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν την αμερικανική βοήθεια στο Ισραήλ.
Παράλληλα ο Μπλίνκεν «επιβεβαίωσε τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», ανέφερε η ανακοίνωση.
Ο Μπλίνκεν συνομίλησε επίσης με τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, επαναλαμβάνοντας την καταδίκη τους για τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.
Σε μία άλλη εξέλιξη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι η πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας ασφάλειας για το Ισραήλ βρίσκεται ήδη στο δρόμο και ότι πρόσθετη βοήθεια θα ανακοινωθεί σύντομα.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κίρμπι πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχίσουν τη διπλωματία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, η οποία τροφοδοτεί περαιτέρω τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς εντός Ισραήλ
Τέταρτη μέρα πολέμου στο Ισραήλ: Πάνω από 1.600 οι νεκροί - Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Τι έχει συμβεί και πώς φτάσαμε μέχρι εδώ
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27