Aρχηγός Χαμάς: «Δεν θα εγκαταλείψουμε τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη»
Ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε, δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν τη Γάζα ή τη Δυτική Οχθη για να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο.
«Η απόφασή μας είναι να παραμείνουμε στη γη μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χανίγιε.
Η Αίγυπτος που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο συρροής στο έδαφός της Παλαιστινίων προσφύγων που κινούνται νότια, έπειτα από τα διαδοχικά τελεσίγραφα του Ισραήλ για την εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.
Όπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος έχει καλέσει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στα εδάφη τους και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Σημειώνεται, ότι μετά τη λήξη και του νέου τελεσιγράφου του Ισραήλ για εκκένωση της Γάζας προς τον νότο, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έθεσε τον στρατό της χώρας σε πλήρη ετοιμότητα για το επόμενο στάδιο, το οποίο είναι η τεράστια χερσαία εισβολή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Το επόμενο στάδιο έρχεται»
Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δηλώνει έτοιμος για την εισβολή στη Γάζα - Συνεχίζεται η εκκένωση
Δολοφονία στην Κρήτη: Τον πυροβόλησε επειδή θεωρεί ότι σκότωσε τον γιο του σε τροχαίο (vid)
19:35
Η Πορτογαλία έτοιμη να φορολογήσει τα υπερκέρδη επιχειρήσεων της ενέργειας
19:31
Πακιστάν: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν για λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές
19:25
Πανελλήνιες 2026: Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της εξέτασης
19:19