ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο υπουργός Επικοινωνίας ζητάει να κλείσει το τοπικό γραφείο του Al Jazeera

Ισραήλ: Ο υπουργός Επικοινωνίας ζητάει να κλείσει το τοπικό γραφείο του Al Jazeera
(AP Photo/Mahmoud Illean)

Ο υπουργός Επικοινωνίας του Ισραήλ δήλωσε σήμερα, Κυριακή 15/10 ότι ζητάει από το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει πρότασή του να κλείσει το τοπικό γραφείο του Al Jazeera.

Κατηγόρησε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ ότι παρακινεί τον κόσμο να υποστηρίξει τη Χαμάς, καθώς και ότι εκθέτει ισραηλινούς στρατιώτες σε επιθέσεις από τη Γάζα.

Την Παρασκευή, η Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων (CPJ) ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 11 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν στην τρέχουσα περίοδο βίας στη Μέση Ανατολή.

Ένας δημοσιογράφος του Reuters σκοτώθηκε την Παρασκευή σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο. Άλλοι δύο δημοσιογράφοι της τηλεόρασης Al Jazeera με έδρα τη Ντόχα τραυματίστηκαν στην επίθεση.

«Στις πρώτες επτά ημέρες των συγκρούσεων, τουλάχιστον 11 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται και δύο τραυματίστηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. «Εννέα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι επιβεβαιώθηκαν νεκροί. Ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκε και ένας αγνοείται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ