Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Βρετανία ζητάει «αυτοσυγκράτηση» από τον ισραηλινό στρατό
Η Βρετανία εξακολουθεί να στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, ενώ παράλληλα προέτρεψε τη χώρα να δείξει αυτοσυγκράτηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της εναντίον της Χαμάς, ώστε να ελαχιστοποιήσει τα θύματα μεταξύ των αμάχων.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κλέβερλι είπε ότι στις συζητήσεις του με μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης έθεσε το θέμα αυτό.
«Αυτοσυγκράτηση, πειθαρχεία, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων που θέλω να δω», είπε στο Sky News ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. «Φυσικά, σεβόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Είπαμε, κάντε ό,τι μπορείτε για να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Κάντε ό,τι μπορείτε για να εμποδίσετε τη Χαμάς να πάρει αυτό που θέλει, δηλαδή να κλιμακώσει την κατάσταση σε μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προειδοποίηση Βερολίνου προς πολίτες: Αποφύγετε το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο
Οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν τους Αμερικανούς από το Ισραήλ στην Κύπρο δια θαλάσσης
Ιράκ: Νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου ο Χαϊμπάτ αλ Χαλμπούσι
22:22
Διπλό ατύχημα για οδηγό στην Πάτρα: Μετά από τροχαίο έπεσε σε τρύπα στο οδόστρωμα
22:05
Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Γκουτέρες - «Το 2006 να δοθεί προτεραιότητα στον άνθρωπο»
21:55
Ιράν: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα μετά την υποτίμηση νομίσματος και την ακρίβεια (vids)
21:45