Στο Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο Άντονι Μπλίνκεν
Στο Ισραήλ έφτασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για δεύτερο γύρο διπλωματικών επαφών με την ισραηλινή ηγεσία.
Η επιστροφή στο Ισραήλ του Αμερικανού ΥΠΕΞ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα γίνεται μετά από μια περιοδεία σε έξι αραβικές χώρες με στόχο να αποτραπεί η γενικότερη ανάφλεξη.
Πληροφορίες θέλουν να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Κάιρο, η οποία αναμένεται να επιτρέψει στους ξένους υπηκόους να εξέλθουν από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα, με αντάλλαγμα να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επίσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συμφωνία ούτε έχει ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πλήρη υποστήριξή τους προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν παροτρύνει τους ηγέτες της να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μπλίνκεν πιέζει την Αύγυπτο να ανοίξει τη Ράφα - Γιατί αντιδρά το Κάιρο
Μπλίνκεν: Να μην πληγούν άμαχοι - Να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση
Μπλίνκεν: Η Αμερική θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ - Η Χαμάς έχει μόνο μια ατζέντα
SPONSORED
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα λόγω έργων σε Λεωφόρο Αλίμου - Κατεχάκη και Κηφισό
09:50
Πειραιάς: Αυτοκτονία η βουτιά θανάτου της 24χρονης από μπαλκόνι 7ου ορόφου
09:44
Θεσσαλονίκη: Σύρραξη 20 ατόμων σε ποντιακό γλέντι - Δύο τραυματίες από ρίψη μπουκαλιών
09:40
Wellness, γκολφ και farm-to-table dining στο επίκεντρο ενός slow living resort concept στην Πάφο
09:30