Στο Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο Άντονι Μπλίνκεν
Στο Ισραήλ έφτασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για δεύτερο γύρο διπλωματικών επαφών με την ισραηλινή ηγεσία.
Η επιστροφή στο Ισραήλ του Αμερικανού ΥΠΕΞ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα γίνεται μετά από μια περιοδεία σε έξι αραβικές χώρες με στόχο να αποτραπεί η γενικότερη ανάφλεξη.
Πληροφορίες θέλουν να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Κάιρο, η οποία αναμένεται να επιτρέψει στους ξένους υπηκόους να εξέλθουν από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα, με αντάλλαγμα να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας.
Επίσημα, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συμφωνία ούτε έχει ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την πλήρη υποστήριξή τους προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν παροτρύνει τους ηγέτες της να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση καθώς προετοιμάζονται για χερσαία επίθεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Μπλίνκεν πιέζει την Αύγυπτο να ανοίξει τη Ράφα - Γιατί αντιδρά το Κάιρο
Μπλίνκεν: Να μην πληγούν άμαχοι - Να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση
Μπλίνκεν: Η Αμερική θα είναι πάντα στο πλευρό του Ισραήλ - Η Χαμάς έχει μόνο μια ατζέντα
Τραμπ: Είπα στον Νετανιάχου να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακούς στόχους και δεν θα το κάνει
18:21
Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok από την προσύνοδο του PES στις Βρυξέλλες
18:14
Τραμπ για Ιράν: Έπρεπε να κάνω αυτή τη μικρή «εκδρομή» - «Δεν στέλνω στρατεύματα πουθενά»
18:08
Μηταράκης: Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εργαλειοποιεί την κρίση σε βάρος των πολιτών
18:06