ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας  

Μαδρίτη: Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, με τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας  
AP Photo/Manu Fernandez

Περίπου 35.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία υπουργός, διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη, ζητώντας να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Φωνάζοντας «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στην Ισπανία από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.

«Όλος ο κόσμος ζητάει άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα», είπε η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ και επικεφαλής του αριστερού συνασπισμού Sumar.

«Ανησυχώ πολύ για την οικογένειά μου, εδώ και δύο ημέρες δεν τους έχω μιλήσει, δεν έχω κανένα μήνυμα από την πλευρά τους», είπε στην τηλεόραση του AFP η Νισρίν Μασάλ, μια 45χρονη καθηγήτρια, εξηγώντας ότι έχει συγγενείς τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.

AP Photo/Emilio Morenatti

Στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, αλλά και στη Βιτόρια, στον ισπανικό βορρά των Βάσκων οργανώθηκαν και άλλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων.

Γενοκτονία στη γλώσσα των Βάσκων: Το πανό ανήρτησαν διαδηλωτές στην Βιτόρια, πόλη του ισπανικού βασκικού βορρά. / AP Photo/Alvaro Barrientos

Αντίστοιχα μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σσε πολλές πόλεις της γειτονικής Πορτογαλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ