ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Οι συγκινητικές στιγμές επανένωσης της ομήρου που απελευθερώθηκε με την οικογένειά της

Ισραήλ: Οι συγκινητικές στιγμές επανένωσης της ομήρου που απελευθερώθηκε με την οικογένειά της
Screen grab / X

Την στιγμή που η γυναίκα στρατιώτης του Ισραηλινού στρατού Όρι Μεγκίντις, επιστρέφει στην αγκαλιά της οικογένειάς της μετά την απελευθέρωσή της από την αιχμαλωσία της Χαμάς, κατέγραψε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η Όρι Μεγκίντις απήχθη από τη Χαμάς κατά την αιματηρή εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, και σήμερα Δευτέρα (30/10) απελευθερώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Στις εικόνες που φαίνεται η Όρι Μεγκίντις να αγκαλιάζει και να φιλά την γιαγιά της σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού για την επιστροφή της από την υπόλοιπη οικογένεια.

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τις υπόλοιπες οικογένειές μας στο σπίτι» αναφέρει η λεζάντα στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Χ (πρώην Twitter).


Η όμηρος που ελευθερώθηκε απόψε σύμφωνα με κοινή δήλωση Shin Bet - IDF, αποτελεί το πέμπτο άτομο που κατάφερε να επιστρέψει από την αρχή του πολέμου.

«Απόψε απελευθερώθηκε η γυναίκα στρατιώτης συνταγματάρχης Όρι Μαγκίντις, κατά τη διάρκεια χερσαίας επιχείρησης, μετά την απαγωγή της από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», αναφέρεται στην ανάρτηση του IDF.

«Η στρατιώτης εξετάστηκε ιατρικά, η κατάστασή της είναι καλή και συναντήθηκε με την οικογένειά της». Ο στρατός έδωσε επίσης στη δημοσιότητα την παρακάτω εικόνα.

«Καλώς ήρθες σπίτι σου»

Το καλωσόρισμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχτηκε η Ισραηλινή στρατριωτικό που το βράδυ της Δευτέρας απελευθερώθηκε από τον IDF και ενώ υπήρξε όμηρος της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός δήλωσε παράλληλα ότι το Ισραήλ σημειώνει «συστηματική πρόοδο» στη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς στη Γάζα.

Κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ο IDF «επέκτεινε την εδαφική του είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας. Το κάνει με μετρημένα, πολύ δυνατά βήματα, κάνοντας συστηματική πρόοδο ένα βήμα τη φορά».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να κάνει ανάρτηση στο X, για την στρατιωτικό του IDF, Όρι Μεγκίντις: «Καλώς ήρθατε στο σπίτι» ανέφερε ο Νετανιάχου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η όμηρος ελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα τη νύχτα.

Ο Νετανιάχου λέει ότι η διάσωση αντανακλά τη δέσμευση της χώρας του να διασώσει απαχθέντες και επαινεί τον ισραηλινό στρατό και την υπηρεσία πληροφοριών για τις προσπάθειές τους. Παράλληλα, τόνισε πως ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να στοχοποιεί τα μέλη της Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ