ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Σημαδεύουν σπίτια Εβραίων με το Αστέρι του Δαβίδ

Παρίσι: Σημαδεύουν σπίτια Εβραίων με το Αστέρι του Δαβίδ
Screen grab / X

Δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις Εβραίων στη Γαλλία σημάδεψαν άγνωστοι με το Αστέρι του Δαβίδ  εντείνοντας την ανησυχία για την άνοδο του αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Πρόσφατα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο Βερολίνο, ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες του παρελθόντος.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ, ενώ στη γειτονική κωμόπολη Σεντ Ουέν, τα αστέρια του Δαβίδ συνοδεύονταν και από συνθήματα όπως «Η Παλαιστίνη θα αντέξει».

Παράλληλα, κτήρια που συνδέονται με αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας, όπως τράπεζες, έχουν βανδαλιστεί.

Η εισαγγελία στο Παρίσι ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που ζωγράφισαν «γύρω στα εξήντα» Αστέρια του Δαβίδ στους τοίχους πολλών κτηρίων στο 14ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Νωρίτερα σήμερα, η γαλλική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά γυναίκας που φέρεται να απειλούσε μέσα σε τρένο στο Παρίσι, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αξιωματούχοι άνοιξαν πυρ όταν η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις τους. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από επιβάτη του τρένου ο οποίος κάλεσε την άμεση δράση και κατήγγειλε πως μια γυναίκα που είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, απειλούσε. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το περιεχόμενο των εν λόγω απειλών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ