ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός στρατός: Παραδώσαμε θερμοκοιτίδες, βρεφική τροφή και ιατρικά εφόδια στο Αλ Σίφα

Ισραηλινός στρατός: Παραδώσαμε θερμοκοιτίδες, βρεφική τροφή και ιατρικά εφόδια στο Αλ Σίφα
Ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα AP Photo/Majdi Mohammed

Με την επιχείρηση των Ισραηλινών  στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη οι  ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τετάρτη (15/11 ) πως παρέδωσαν θερμοκοιτίδες, βρεφική τροφή και ιατρικά εφόδια. 

«Η ακριβής και στοχευμένη επιχείρησή μας εναντίον της Χαμάς στο Νοσοκομείο Σίφα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι θερμοκοιτίδες, βρεφική τροφή και ιατρικά εφόδια, τα οποία έφεραν άρματα μάχης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από το Ισραήλ, έφθασαν επιτυχώς στο νοσοκομείο Σίφα», ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Η Χαμάς αρνείται τις κατηγορίες του Ισραήλ για το νοσοκομείο Σίφα.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι ανακοίνωσε ότι η συντονισμένη επιχείρηση στο νοσοκομείο συνεχίζεται την ώρα που το Al Jazeera ανέφερε ότι οι ισραηλινοί ζήτησαν από όσους βρίσκονται στο χώρο του νοσοκομείου να συγκεντρωθούν στη αυλή προκειμένου να γίνει εκκένωση.

Νωρίτερα σύμφωνα με το ίδιο μέσο είχε γίνει γνωστό ότι προσωπικό και ασθενείς ανακρίνονται από άνδρες του ισραηλινού στρατού.

Η στρατιωτική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα «σε ένα συγκεκριμένο συγκρότημα για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες πληροφοριών που υποδεικνύουν τρομοκρατική δραστηριότητα» από τη Χαμάς και σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, δήλωσε ο Χαγκάρι.

«Ιατρικές ομάδες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) μαζί με αραβόφωνους στρατιώτες είναι παρόντες στο πεδίο για να διασφαλίσουν ότι ο ιατρικός εξοπλισμός φτάνει σε αυτούς που τον χρειάζονται.

Οι ισραηλινοί στρατιώτες "βρήκαν φρεάτια τούνελ, δεκάδες όπλα διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών και RPG" σε επιδρομή σε βάση εκπαίδευσης της Χαμάς», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ