Ερντογάν: Οι Ισραηλινοί έχουν χάσει τον έλεγχο απειλώντας με χρήση πυρηνικής βόμβας
Ανανεώθηκε:
Έτοιμη είναι η Τουρκία να αναλάβει ευθύνες εγγυήτριας χώρας στα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύοντας επίθεση στο Ισραήλ και σημειώνοντας πως στη Γάζα διαπράττεται ένα «έγκλημα πολέμου».
Η τραγωδία στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως στη Γάζα, έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης ανοχής, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος, σήμερα Τετάρτη, στους ηγέτες της G20.
Κατά την ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους Ισραηλινούς ότι «έχουν χάσει τον έλεγχο σε σημείο να απειλούν με χρήση πυρηνικών βομβών, την ύπαρξη των οποίων πάντα αρνούνταν μέχρι σήμερα».
Κανένα από αυτά τα γεγονότα, όπως υποστήριξε, δεν μπορεί να εξηγηθεί από το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. «Εδώ διαπράττεται ξεκάθαρα ένα έγκλημα πολέμου» τόνισε.
Ο Ερντογάν κάλεσε τους συνομιλητές του να αναλάβουν πρωτοβουλία για την εφαρμογή μιας λύσης δύο κρατών στο Παλαιστινιακό και δήλωσε:
«Ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη μαζί με άλλες χώρες στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας που θα δημιουργηθεί, συμπεριλαμβανομένης να είμαστε εγγυήτρια χώρα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης Ερντογάν στην Αίγυπτο σύντομα
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα δεχτεί την πολιτική του Ισραήλ απεγκατάστασης των Παλαιστινίων
Νέα επίθεση Ερντογάν κατά του Ισραήλ και για τα πυρηνικά - Εξίσωσε Θεσσαλονίκη με Ιερουσαλήμ
Ανάλυση Politico: Σε «τεντωμένο σχοινί» οι σχέσεις Τραμπ - Μερτς - Οι απειλές για αποχώρηση στρατευματων των ΗΠΑ από τη Γερμανία
14:43
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη - Οκτώ συλλήψεις
14:34
Πώς το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ επαναχαράσσει τις εμπορικές διαδρομές
14:24
Το νέο VW Polo λέγεται ID. Polo και είναι ηλεκτρικό
14:13