Μακρόν: Εργαζόμαστε για την απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων της Χαμάς
Την «αποφασιστικότητά» του να επιτύχει την απελευθέρωση των Γάλλων ομήρων που κρατά η Χαμάς, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς κανείς Γάλλος πολίτης δεν ήταν μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα Παρασκευή (24/11) στο πλαίσιο της συμφωνίας Χαμάς και Ισραήλ.
Παράλληλα, ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων από τη Χαμάς.
«Χαιρετίζω την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας ομήρων. Ιδιαίτερες σκέψεις για τους Γάλλους ομήρους και τις οικογένειές τους. Μπορούν να υπολογίζουν στην αποφασιστικότητά μας», έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος στην πλατφόρμα Χ.
«Συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε στο πλευρό των διαμεσολαβητών για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση όλων», πρόσθεσε.
Το γαλλικό ΥΠΕΞ χαιρετίζει την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων
Νωρίτερα, και το γαλλικό ΥΠΕΞ χαιρέτισε την απελευθέρωση μιας πρώτης ομάδας 24 ομήρων από τη Χαμάς και την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Παρίσι εξακολουθεί «να κινητοποιείται για την απελευθέρωση Γάλλων ομήρων στο πλαίσιο της συμφωνίας που εφαρμόζεται», η απελευθέρωση «όλων των συμπατριωτών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα για τη Γαλλία, και εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να την επιτύχουμε», τόνισε σε ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα χαιρέτισε «τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κατάρ, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που κατέστησαν δυνατή την επίτευξη αυτής της συμφωνίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Με άλλα 13 παιδιά και γυναίκες θα συνεχιστεί το Σάββατο η απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς
Μπάιντεν για απελευθέρωση ομήρων: Είναι μόνο η αρχή - Ρεαλιστική η κατάπαυση του πυρός
Σε πανηγυρικό κλίμα η απελευθέρωση των 39 Παλαιστίνιων κρατουμένων
Νετανιάχου: Δεσμευόμαστε για την επιστροφή όλων των ομήρων
Τι αλλάζει στις κατασχέσεις: Τα νέα όρια - Πώς ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός
04:00
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι τελικοί προσωρινοί πίνακες για 70 μόνιμους εκπαιδευτικούς
03:00
Motor Oil: Πώς «χτίζει» αθόρυβα το μεγαλύτερο δίκτυο «καταστημάτων γειτονιάς» στην Ελλάδα
03:00
Επίδομα εξομάλυνσης 300 ευρώ αντί προσωπικής διαφοράς: Σε ποιους δημοσίους υπαλλήλου θα δοθεί
02:00