ΚΟΣΜΟΣ

Πιρς Μόργκαν: Άλλαξα γνώμη για τα Γλυπτά μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη (vid)

Πιρς Μόργκαν: Άλλαξα γνώμη για τα Γλυπτά μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη (vid)
Ο Βρετανός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν Photo by Jordan Strauss/Invision/AP, file

Στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι πλέον ο γνωστός παρουσιαστής Βρετανός Πιρς Μόργκαν, ο οποίος στο παρελθόν τασσόταν κατά της επιστροφής τους στη χώρα μας.   

Ο Βρετανός παρουσιαστής αποκάλυψε ότι καταλυτικό ρόλο στο να αλλάξει γνώμη και να ζητά πλέον να επιστρέψουν στη Ελλάδα στάθηκε η επιχειρηματολογία του Έλληνα πρωθυπουργού στη συνέντευξη που έδωσε και στην οποία έδωσε το παράδειγμα τι θα γινόταν αν κάποιος έκοβε στα δύο τη Μόνα Λίζα και για να την δουν οι επισκέπτες θα έπρεπε να πάνε σε δύο διαφορετικά μουσεία.

Αναφερόμενος στο Μουσείο της Ακρόπολης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ένα εντυπωσιακό μουσείο στο οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τα Γλυπτά.

Αντικρούοντας το επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου περί ασφάλειας υπενθύμισε ότι έχουν κλαπεί από αυτό περίπου 2.000 θησαυροί έως τώρα.

Ακόμη δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για τη στάση του πριν καταλήξει: «Η Ελλάδα μία από τους συμμάχους μας, είναι φίλοι. Μας έδωσαν τη φέτα, το ελαιόλαδο και τον Σταύρος Φλατλει... Είναι η ώρα να τους δώσουμε τα μάρμαρά μας ως αντάλλαγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ