ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Χασάπης της Γάζας ο Νετανιάχου» - Τι είπε για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων

Ερντογάν: «Χασάπης της Γάζας ο Νετανιάχου» - Τι είπε για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων
AP

Για μια ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντάς τον «χασάπη της Γάζας».

Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι ο Νετανιάχου θα πρέπει να δικαστεί όπως ο Μιλόσεβιτς, ενώ για την υποστήριξη της Γάζας ανέφερε ότι αυτή ισοδυναμεί με την υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στην 39η Υπουργική Σύνοδο της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη είπε μεταξύ άλλων ότι:

«Ο χασάπης της Γάζας Νετανιάχου αποκάλυψε ο ίδιος μπροστά στις κάμερες ότι το θέμα δεν είναι η Γάζα ή η Ραμάλα, αλλά η επίτευξη επεκτατικών στόχων. Ως εκ τούτου, η υπεράσπιση της Γάζας και της Παλαιστίνης σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Μεδίνας, της Κωνσταντινούπολης, της Δαμασκού, της Βηρυτού, της Βαγδάτης και άλλων ισλαμικών πόλεων μαζί με την Ιερουσαλήμ».

Τόνισε μάλιστα πως «αν περιμένουμε να φτάσει η φωτιά, ο πόνος και ο θρήνος στο σπίτι μας, Θεός φυλάξοι, αυτή η φωτιά θα έρθει σίγουρα στο σπίτι μας μια μέρα».

«Αν ενεργήσουμε με την επίγνωση και την ευαισθησία ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια με δύο δισεκατομμύρια μέλη από την Ασία μέχρι την Αφρική, από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, κανείς δεν μπορεί να μας απειλήσει, κανείς δεν μπορεί να μας κουνήσει το δάχτυλο» πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ