Μέση Ανατολή: Στο Κατάρ ο Ερντογάν με κατάπαυση πυρός και ανθρωπιστική βοήθεια στην ατζέντα
Ανανεώθηκε:
Επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, πραγματοποεί σήμερα, Δευτέρα (4/12) και αύριο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Βασικό αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Γάζα.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να γίνει δεκτός από τον σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, τον εμίρη του Κατάρ, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με επικεφαλής και αντιπροσωπείες.
Στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν - Αλ Θάνι βρίσκεται το αίτημα για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η Τουρκία πιέζει μέσω διπλωματικών κινήσεων για την παραπομπή του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, θέμα που αναμένεται να θέσει ο Ερντογάν στην Ντόχα, ενώ το Κατάρ από την πλευρά του διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην ανταλλαγή των ομήρων που κρατά η Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: «Ερντογάν να πάρεις εσύ τους τρομοκράτες της Χαμάς» - Τι απαντά η Άγκυρα
Ερντογάν: Όσα γίνονται στη Γάζα είναι έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας
Ερντογάν: Ελπίζω να ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας
Οι Rolling Stones προϊδεάζουν με διαφημιστική καμπάνια για τον τίτλο του νέου τους άλμπουμ
23:58
Η FIFA αυξάνει τα χρηματικά έπαθλα για τις 48 ομάδες του Μουντιάλ 2026
23:46
Αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό της αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ από το ιρανικό μαχητικό F-5
23:34
ΣΚΗΝΕΣ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ: Η ένοπλη επίθεση στο δείπνο του Τραμπ, τα κενά ασφαλείας και το μανιφέστο του «μοναχικού λύκου»
23:22