ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εξιτήριο για Παλαιστίνιο φοιτητή που πυροβολήθηκε και έμεινε παράλυτος

ΗΠΑ: Εξιτήριο για Παλαιστίνιο φοιτητή που πυροβολήθηκε και έμεινε παράλυτος
Οι τρεις Παλαιστίνιοι φοιτητές που πυροβολήθηκαν στο Βέρμοντ (δεξιά ο Αρτάνι) Rich Price via AP

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο 20χρονος Παλαιστίνιος, Χισάμ Αρτάνι ένας από τους τρεις φοιτητές που πυροβολήθηκαν έξω από το πανεπιστήμιο του Βέρμοντ στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσαν οι γονείς του έχει μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, τα έξοδα για την φροντίδα του για το υπόλοιπο της ζωής του θα ανέλθουν σε τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμή, η οικογένειά του σε έρανο που διενήργησε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις ένα εκατομμύριο.

Οι άλλοι δύο Παλαιστίνιοι, ο Tαχσίν Αλαχμάντ, ο οποίος φοιτά στο Haverford College στην Πενσυλβάνια, και ο Kονάν Αμπνταλχαμίντ, ο οποίος φοιτά στο Trinity College στο Κονέκτικατ, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Υπενθυμίζεται πως, δύο από τους φοιτητές φορούσαν την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα όταν έγιναν στόχος της επίθεσης, πρόσθεσε η ίδια πηγή και να μιλούσαν αραβικά.

Σύμφωνα με το Institute for Middle East Understanding, μια μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, η οποία σημείωσε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον των τριών ανδρών, αφού πρώτα τους φώναξε και τους παρενοχλούσε. Η αστυνομία από την πλευρά της έχει ανακοινώσει ότι ο δράστης πυροβόλησε τέσσερις φορές εναντίον των φοιτητών χωρίς να πει λέξη.

Συνελήφθη την Κυριακή (26/11) σύμφωνα με το CNNi και πρόκειται για τον Τζέισον Τζ. Ίτον 48 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ