ΚΟΣΜΟΣ

Εξετάζεται το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για άδεια να ορκιστεί

Εξετάζεται το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για άδεια να ορκιστεί
O Φρέντι Μπελέρης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) Facebook

Στη δικαστική αίθουσα έρχεται για πολλοστή φορά  τη Δευτέρα (11/12)  η υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη με τους δικαστές να καλούνται να αποφασίσουν αν θα του δοθεί άδεια για να πάει να ορκιστεί.  

Στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε ότι η θέση του δεν αλλάζει, παρά τις προειδοποιήσεις της Ελλάδος για την υπόθεση Μπελέρη.

«Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος» τόνισε ο Ράμα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, όπου βρεθεί, ενώ μιλάει για μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη που δεν δέχεται από πουθενά κάποια πίεση, τονίζει ότι το Ειδικό Δικαστήριο δεν θα δώσει την άδεια ορκωμοσίας στον Μπελέρη την ώρα όμως που η δίκη είναι σε εξέλιξη.

Οι μάρτυρες κατηγορίας δεν έρχονται. Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα κατήγγειλε ότι ο μάρτυρας πήρε 7.000 ευρώ για να πει αυτά που είπε, να ενοχοποιήσει τον Μπελέρη που δεν βρισκόταν σε αυτό το σημείο που υποτίθεται ότι έγινε συναλλαγή.

Υπήρχαν μάρτυρες που είπαν ότι «δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο Μπελέρη», ενώ μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι δεν ξέρουν τίποτα γι αυτή την υπόθεση. Ψάχνουν αυτή τη στιγμή να αναγκάσουν τους μάρτυρες κατηγορίας να έρθουν στο δικαστήριο, να καταθέσουν. Όμως οι μάρτυρες για κάποιο λόγο επικαλούνται ότι η οικογένεια Μπελέρη και οι άνθρωποι του είναι τόσο πολύ επικίνδυνοι που δεν τολμούν να έρθουν στο δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ