ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Δύο νεκροί μετά από επίθεση ενόπλου - Ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη του

Ελβετία: Δύο νεκροί μετά από επίθεση ενόπλου - Ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη του
Ελβετός αστυνομικός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Markus Schreiber

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες σε πόλη της νότιας Ελβετίας τη Δευτέρα (11/12) με αποτέλεσμα δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ένα να τραυματιστεί. 

Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ανθρώπων στη Σιόν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του καντονιού Βαλέ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει αστυνομικούς για να συλλάβει τον δράστη. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται να γνώριζε τα θύματά του, αλλά οι αστυνομικές Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισαν πού άνοιξε πυρ.

Οι τοπικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για φόνο.

Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία έχει πολύ υψηλή οπλοκατοχή, η τελευταία μαζική δολοφονία χρονολογείται από το 2001, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο στο Τζουγκ, σκοτώνοντας 14 άτομα και στη συνέχεια τον εαυτό του. Η χώρα έχει περίπου δύο εκατομμύρια ιδιωτικά όπλα σε ένα έθνος 8,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά η Εθνική Ένωση Όπλων λέει ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ