Ελβετία: Δύο νεκροί μετά από επίθεση ενόπλου - Ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη του
Ένοπλος άνοιξε πυρ σε δύο τοποθεσίες σε πόλη της νότιας Ελβετίας τη Δευτέρα (11/12) με αποτέλεσμα δύο άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ένα να τραυματιστεί.
Ο άνδρας, ο οποίος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ανθρώπων στη Σιόν λίγο πριν από τις οκτώ το πρωί για λόγους που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του καντονιού Βαλέ.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει αστυνομικούς για να συλλάβει τον δράστη. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται να γνώριζε τα θύματά του, αλλά οι αστυνομικές Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες ούτε διευκρίνισαν πού άνοιξε πυρ.
Οι τοπικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για φόνο.
Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία έχει πολύ υψηλή οπλοκατοχή, η τελευταία μαζική δολοφονία χρονολογείται από το 2001, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο στο Τζουγκ, σκοτώνοντας 14 άτομα και στη συνέχεια τον εαυτό του. Η χώρα έχει περίπου δύο εκατομμύρια ιδιωτικά όπλα σε ένα έθνος 8,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά η Εθνική Ένωση Όπλων λέει ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Ενοπλος συνελήφθη με αυτόματο όπλο
Αμβούργο: Συνεχίζεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο - Πατέρας κρατά όμηρο την 4χρονη κόρη του
Κραν Μοντανά: Νεαρός Ιταλός γκόλφερ το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε - Διασκέδαζε στο μπαρ μαζί με τους φίλους του
11:35
Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο 74χρονος έπειτα από ενδοοικογενειακό επεισόδιο - Συνελήφθη ο γιός του
11:24
Οι μεγάλες επιστροφές και τα «στοιχήματα»: Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2026
11:15
Προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: «Θα σπεύσουμε να σώσουμε τους διαδηλωτές αν χρησιμοποιήσετε βία»
11:05