Ελβετία: 36χρονος και επικίνδυνος ο δράστης της επίθεσης με δύο νεκρούς
Ανανεώθηκε:
Έναν 36χρονο τον οποίο χαρακτηρίζει επικίνδυνο αναζητεί η ελβετική αστυνομία ο οποίος πυροβόλησε προς την κατεύθυνση αρκετών ανθρώπων στην πόλη Σιόν, προκαλώντας δύο θανάτους και έναν τραυματισμό.
«Σύμφωνα με τις πρώτες επαληθεύσεις, ο δράστης γνώριζε τα θύματα», ανέφερε η αστυνομία του καντονιού Βαλέ (νοτιοδυτικά) σε μια ανακοίνωση.
Η αστυνομία κινητοποίησε σημαντική δύναμη «προκειμένου να συλλάβει τον δράστη των πυροβολισμών».
Αυτού του είδους τα επεισόδια είναι σπάνια στην Ελβετία.
Η αστυνομία κάλεσε επίσης αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν πληροφορίες για την ταυτότητά του και να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του.
Διευκρίνισε ωστόσο πως «ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσετε να τον συλλάβετε οι ίδιοι ή να τον προσεγγίσετε».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία, λίγο πριν από τις 08:00 (09:00 ώρα Ελλάδας), ο άνθρωπος αυτός πυροβόλησε προς την κατεύθυνση αρκετών ατόμων στη Σιόν, στην περιοχή των Άλπεων.
«Δύο άνθρωποι πέθαναν και ένας άλλος τραυματίστηκε», ανέφερε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως τα κίνητρά του παραμένουν ακόμη άγνωστα.
Το γραφείο του εισαγγελέα του καντονιού ξεκίνησε από την πλευρά του έρευνα για φόνο.
Παρά το γεγονός ότι η Ελβετία έχει πολύ υψηλή οπλοκατοχή, η τελευταία μαζική δολοφονία χρονολογείται από το 2001, όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο τοπικό κοινοβούλιο στο Τζουγκ, σκοτώνοντας 14 άτομα και στη συνέχεια τον εαυτό του. Η χώρα έχει περίπου δύο εκατομμύρια ιδιωτικά όπλα σε ένα έθνος 8,3 εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά η Εθνική Ένωση Όπλων λέει ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ελβετία: Δύο νεκροί μετά από επίθεση ενόπλου - Ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη του
«Αφροδίτη του Willendorf»: Η ιστορία πίσω από το πρώτο γυμνό στην ανθρώπινη τέχνη
14:21
Πάτρα: Την Τρίτη απολογούνται ο πρώην αστυνομικός και ο γιος του για διακίνηση ναρκωτικών
14:03
Απόπειρες και σχέδια δολοφονίας, πυροβολισμοί, απειλές: Οι φορές που ο Τραμπ κινδύνεψε και οι αστοχίες της Μυστικής Υπηρεσίας
13:51
Κώτσηρας στο CNN Greece: Τα μέτρα στήριξης είναι προϊόν της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας
13:39