ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: 14 κατηγορίες για φόνο σε 58χρονο - Έστελνε δηλητήριο σε άτομα που ήθελαν να πεθάνουν

Καναδάς: 14 κατηγορίες για φόνο σε 58χρονο - Έστελνε δηλητήριο σε άτομα που ήθελαν να πεθάνουν
Σκηνή εγκλήματος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Lea Skene

Αντιμέτωπος με τουλάχιστον 14 κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού είναι ένας Καναδός ο οποίος έστελνε με το ταχυδρομείο δηλητήριο σε άτομα που του είχαν εκφράσει την επιθυμία να πεθάνουν, σε όλο τον κόσμο.

Ο 58χρονος Κένεθ Λο σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές είχε ταχυδρομήσει περίπου 160 πακέτα με δηλητηριώδεις ουσίες σε διευθύνσεις στον Καναδά, ενώ είχε στείλει τουλάχιστον 1.200 πακέτα με αντίστοιχο περιεχόμενο σε ανθρώπους σε περισσότερες από 40 χώρες.

Τα θύματα της δράσης του είχαν ηλικίες από 16 έως 36 ετών, όμως οι Αρχές αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Άγνωστο, όπως αναφέρει ο Guardian, παραμένει αν υπήρξαν θύματα από τη δράση του στο εξωτερικό με τις Αρχές να εκτιμούν ότι μπορεί να συνδέεται με 117 θανάτους σε διάφορες χώρες του κόσμου, κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία. Αστυνομικές αρχές σε Νέα Ζηλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Γερμανία και Ελβετία έχουν επιβεβαιώσει ότι στις χώρες τους παρελήφθησαν δέματα απεσταλμένα από τον 58χρονο ύποπτο.

Αν ο Λο κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη, θα είναι ένας από τους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία του Καναδά.

Τον Απρίλιο του 2020, ένας 51χρονος άνδρας σκότωσε 22 άτομα στην Ατλαντική επαρχία της Νέας Σκωτίας πριν σκοτωθεί από την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ