Μακρόν: Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την Ουγγαρία και την ΕΕ
Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την Ουγγαρία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να καταστήσει την ΕΕ «όμηρο».
Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία, παρόλο που η χώρα συνεχίζει να πολεμά τη ρωσική εισβολή, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Κίεβο λόγω του βέτο της Ουγγαρίας.
Ο Μακρόν τόνισε σε δημοσιογράφους στο τέλος της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι κατά την άποψή του, ο Ούγγρος πρωθυπουργός αντιμετωπίστηκε με σεβασμό κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη σύνοδο, αλλά σε αντάλλαγμα ο ίδιος ο Όρμπαν έπρεπε να σεβαστεί την ΕΕ.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι πίστευε ότι ο Όρμπαν πρέπει να επιδείξει «υπευθυνότητα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Υπέρ του δικαιώματος στο άσυλο τάχθηκε ο Μακρόν
Μακρόν σε Νετανιάχου: Ανοίξτε δεύτερο σημείο διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας
Τρίτο κύμα καύσωνα έρχεται στην Ιταλία - Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
22:21
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ερευνά ακροδεξιό κόμμα για παραβίαση ευρωπαϊκών αξιών
22:10
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 4,4 εκατ. ευρώ
22:09
«Ασυνάρτητη και σοκαριστική» η απόφαση υπέρ της εφημερίδας λέει ο πρίγκιπας Χάρι
22:04